Babyliste 2016-12-01T12:39:05+00:00

Innkjøp av klær

Enkle råd

Velg klær som ikke må over hodet den første tiden. Det vil gjøre det lettere med påkledning og behagelig for den nyfødte som skal skiftes på. Når det gjelder valg av materiale, så anbefales det å bruke ull da det regulerer rett temperatur til barnet. Velg pysjamaser med fot slik at du ikke trenger sokker om natten. Babyer trenger ikke nyvasket klær hver dag. Vask klærne når det er behov. Husk også at nyfødte vokser fort ut av klærne sine, det er ikke lurt å kjøpe for mye den første tiden. Det er også sannsynlig at dere får klær i gaver.

Basisgarderoben

3-4 bodyer i bomull i str. 56
2-3 bodyer i ull i str. 56-62
1-2 pakker med strømpebukser i bomull og ull
4 pysjamaser i bomull og ull
4 sparkebukser
1 bomullsjakke
1 Ulljakke
1 Ulldress til vogn og bilsete
1 tynn bomullslue
1 tynn ulllue om sommeren og tykk ull om vinteren 3-6 par bomull- og ullsokker
1 par votter uten tommel om vinteren
1 Ullhals eller skjerf – vinter
1 par varme og gode tøfler

Tips til valg av vaskemidler

Nøytralt vaskemiddel til babytøy fra Neutral Nøytralt vaskemiddel til ulltøy fra Milo Skyllemiddel er ikke nødvendig

Stelletid

Praktiske tips

Forlat aldri barnet ved stellebordet. Hvis du må hente noe, legg barnet alltid på gulvet. Husk også at lufttørking når man skifter bleie kan forebygge såre stumper. Det er også lurt å ha en leke eller uro som blikkfang for den lille. Det er med på å gjøre stelleplassen trygg. Ha noen praktiske bokser eller hyller i nærheten av stelleplassen slik at du har alt tilgengelig. Velg gjerne stelleplassen på badet med lett tilgang til vask.

Stellebord eller stellematte?

Her kan du selv velge om du vil kjøpe et tradisjonelt stellebord eller kjøpe stellematte som du kan ha på en kommode eller baderomsmøbler som du allerede har. Dere avgjør selv hva som funker best. Et stelleunderlag med høye kanter er å anbefale.

Bleiepakker

Dette er lurt å prioritere dette før barnet kommer. Kjøp gjerne inn flere pakker slik at du har dette klart. Vi anbefaler Libero touch sine myke og gode bleier. Følger også med i storkboksene og sykehusbagen.

Vaskekluter eller engangskluter

Noen liker å bruke vaskekluter, mens andre foretrekker engangskluter. Dette er noe du finner ut etter hvert. Anbefaler 15-20 vaskekluter og gjerne i 2 farger for å skille mellom vask til ansikt og vask nedentil. Vi har mye vaskekluter fra GoBamboo i nettbutikken.

Badebalje

Den første tiden er det anbefalt bading 1-2 ganger i uken. Vi anbefaler en romslig badebalje som kan vokse sammen med barnet det første året. Vi anbefaler den praktiske og smarte badebaljen fra Stokke som også er sammenleggbar eller den rimeligere varianten fra Ikea.

Badematte

Dette kan både brukes i badebalje og senere i badekar. En investering for å gjøre badetiden trygg. Vi anbefaler Hevea Planet sin badematte som du finner i nettbutikken. Helt fri for kjemikalier og fargestoffer.

Badestol for nyfødte

Dette er noe som er kjekt å ha i badebaljen, men ikke nødvendig. Du kan fint støtte den nyfødte med armen din.

Temperaturmåler til bad

Anbefaler temperaturmåler fra Phillips til å ha i vann og som kan lekes med. Du finner billigere varianter, men denne kan babyen fint vokse med og kaste rundt seg. Tåler mye!

Badehåndklær

Du trenger ikke flere enn 2-3, men velg gjerne badehåndklær med badehette. Du finner organiske badehåndklær fra Filibabba, Fabelab og Müsli i nettbutikken.

Nesesuger og saltvannsdråper

Dette er kanskje ikke noe man tenker på før den lilles nese er tett. Nesesugeren og saltvannsdråper fra Otribaby kan anbefales på det sterkeste. Det finnes flere typer på markedet, men denne funker. Du finner den på blant annet Apotek 1.

Pyrisept

Dette produktet kan du bruke til å rense navelen. Bare nødvendig hvis det blir infeksjon. Det er naturlig at navelen er rød og væsker litt rundt, men begynner det å lukte kan du bruke pyrisept til å rense.

Bleiebøtte

Du vil bli overrasket over hvor mange bleier det går på én dag! Da er det godt å ha en bleiebøtte. Dette kan du få gratis hos Barnas Hus eller Babyshop.

Stelleunderlag eller engangsunderlag

Du kan fint bruke myke håndklær som stelleunderlag på stellematten. I nettbutikken finner du det myke stelleunderlaget fra CamCam. I tillegg kan du også kjøpe engangsunderlag fra Libero. Dere velger det som passer best.

Zinksalve eller en god barnekrem

I nettbutikken finner du gode produkter fra både Milk & Co og Lykkelig som liten. Anbefaler at du kjøper enten en god barnekrem eller zinksalve før barnet er født. Da er du klar når den lilla har blitt rød og trenger pleie.

Badeolje

En nyfødt baby trenger ikke såpe eller krem, men et par dråper med nøytral olje i badevannet er godt for den myke huden. Vi anbefaler badeoljen til Lykkelig som liten. Du finner den i nettbutikken.

Febertermometer og førstehjelpsmappe

Dette er noe som bør kjøpes før barnet er født. Fokus på helse til den lille er viktig. Vi anbefaler også at alle kjøper inn et førstehjelpsmappe som du finner på de fleste apotek. Godt å ha dersom det skulle skje noe.

Neglsaks

Nyfødte babyer har myke negler så de kan man fint rive av i starten, men etter hvert er det fint med en neglsaks.

Badeleker

Dette er ikke noe som du trenger den første tiden, men når tiden er inne så anbefaler vi Hevea Planet eller Plantoys sine badeleker som du finner i nettbutikken.

Tannbørste og tannkrem

Når tennene bryter ut er det greit at dette er på plass. De fleste helsestasjoner deler ut informasjon om tannhelse og tannkrem. Finn en tannbørste som er myk mot gommene, men som også er lett å gripe tak i for den lille.

Sovetid

Dette er det vi anbefaler til en god og trygg sovestund. Om natten bør du unngå lys ved stell og mating. På den måten lærer du den nyfødte og skille mellom dag og natt. Et godt råd er å lufte madrass og sengetøy jevnlig.

Seng

Du kan trygt kjøpe seng i hvilken som helst butikk. Alle dagens babysenger har sikkerhetskrav som de må innfri. Dette gjelder måten de er skrudd sammen, mellomrommet mellom sprinklene og om sengebunnen er solid.

Madrass

En god madrass finner du hos seriøse forhandlere som har godkjente madrasser som puster og ikke avgir gasser.

Babyrede

Babyrede er et relativt nytt produkt på markedet, men det er også et fantastisk produkt. Rede er et trygt sted for babyen å sove og kanten rundt gir følelsen av å være i mors magen. Legg gjerne en klut under hodet slik at du beskytter underlaget mot gulp. Du finner det populære babyrede til Filibabba i nettbutikken.

Lammeskinn

Et lammeskinn til den nyfødte har blitt et must. Du kan bruke det i sengen, vognen og bilsete. Mest blir det brukt i vognen som et godt underlag på tur. Vi anbefaler lammeskinn på det sterkeste. Det har også vært studier som viser at den lille sover bedre på lammeskinn. Sjekk ut vårt lammeskinn fra Müsli som er tilpasset til babyreder.

Tips til rengjøring av lammeskinn

Rengjøring av lammeskinnet er enkelt. Du kan vaske det for hånd med ullsåpe eller velge å bruke vaskemaskinen. Sjekk at du har ullprogram før du vasker det (30 grader). Ellers kan det være greit å lufte lammeskinn når det ikke er i bruk. Kan også tørke over med en fuktig klut når det er behov.

Svøpepledd

Dette er noe vi anbefaler sterkt! Gå til innkjøp av 3-4 svøpepledd som du kan pakke den nyfødte inn i. En god investering. Vi har svøpepledd fra CamCam i nettbutikken.

Nattpose

Dette er et produkt som vil være et behov senere. Nattposen gjør at barnet sover godt hele natten og holder seg varm. Vi har CamCam sine soveposer i nettbutikken.

Gynestol

Vi anbefaler å gå til innkjøp av en god gyngestol hvis man ikke allerede har en. Et fantastisk produkt som er til stor glede for både store og små.

Tepper

Du trenger ikke mange tepper, men det er godt å ha noen. Vi anbefaler det vakre babyteppet i ull fra Lillelam eller det myke ullpleddet fra LanaCare. Du finner begge pleddene i nettbutikken.

Sengekant

Dette er ikke å anbefale den første tiden. Sengekanten kan øke risikoen for krybbedød. I starten kan et babyrede være trygt for babyen å sove i. Det er først når babyen kan rulle til siden at det er godt å ha en beskyttelse rundt sengen.

Sengehimmel

Ikke nødvendig, men vi setter det opp som forslag på denne listen for deg som ønsker å kjøpe dette. Vi elsker sengehimmelen til Numero74.

Uro

Her finnes det uendelig mange muligheter. Velg gjerne en uro som spiller musikk og fanger babyens oppmerksomhet. I nettbutikken finner du fantastiske uroer fra CamCam. Uro gir trygghet og er et produkt som passer seg like godt over sengen som over stellebordet.

Laken

Kjøp 3-4 laken som tåler fukt.

Dundyne

Dagens dyner har høy kvalitet og er helt trygge for de aller minste. Nå kan du også finne svanemerket dyner på markedet.

Dynetrekk

Du trenger bare 2 dynetrekk den første tiden. Vi har vakre design i nettbutikken fra det eksklusive merket Born Copenhagen.

Bamse og koseklut

Dette er noe du mest sannsynlig får i gave, men vi anbefaler en liten bamse og en myk koseklut. Dette er noe som den nyfødte kan bli kjent med helt fra starten. Se våre søte produkter fra Petit Stellou.

Nattlampe

En god nattlampe er godt å ha når man mater og skifter bleie om natten. Det er også behangelig å ha på når den lille sovner i sengen sin. Vi anbefaler alle å ha dette på

plass før barnet kommer. I nettbutikken finner du den fine skylampen i liten og stor størrelse fra A Little Lovely Company i nettbutikken.

Babycall

Dette er behov dersom dere ikke kan høre babyen når den sover. Dersom du skal kjøpe en babycall, velg en som også viser temperatur i rommet og er sensitiv for lyder.

Spisetid

Råd til mor som ammer

Man blir overraskende tørst når man ammer. Godt å ha et glass vann eller flaske i nærheten. Anbefaler ullinnlegg om vinteren for å forhindre brystbetennelse. Har du spørsmål eller trenger råd om amming. Gå inn på ammehjelpen.no.

Gulpekluter

Kjøp inn 10-15 gulpekluter. Dette vil du ha behov for den første tiden.

Til mor som ammer

2-3 Amme BH
2-3 Ammetopper Engangsinnlegg
1-2 par ammeinnlegg i ull

Ammepute

Dette er ikke noe du må ha, men som er kjekt å ha. Etter hvert som den lille blir større så kan det være godt med en tilpasset pute som støtter armen din.

Salve til såre brystvorter

I nettbutikken finner du den fantastiske ammesalven fra Lykkelig som liten. Denne er anbefalt! I sykehusbagen følger det et amme-sett med lanolinkrem til brystene, 2- sett ammeinnlegg i myk ull og såpe til å vaske innleggene. Vi vet hvordan det er å ha såre brystvorter. Man vil gjøre hva som helst for at det skal bli bra igjen. Derfor har vi lagt ved dette amme-settet slik at du har de beste produktene på sykehuset.

Brystpumpe

For noen er det nødvendig med pumpe, mens andre bruker det sjeldent. Dette er ikke noe som må kjøpes inn på forhånd. Vent og se om dette er et behov.

Brystskjold og melkeoppsamlere

Det er ikke sikkert du trenger dette. Vent med å kjøpe disse produktene.

Tåteflaske

Selv om du ammer kan det være lurt med en tåteflaske i hus. Greit å ha muligheten til å gi fra flaske også. Vi har tåteflasker fra Hevea Planet i 2-sett eller

mulitfunksjonell flaske med lekeball festet til. Vi har også smokker til flaskene i størrelse 0-3mnd og 3-36mnd.

Sterilisering av tåteflasker

Vi anbefaler at du går til innkjøp av steriliseringsutstyr til flasker. Det vil spare deg for mye tid da alt utstyr bør kokes den første tiden. Når barnet blir større kan du gå over til oppvaskmaskin.

Morsmelkerstatning

Vi anbefaler alle å kjøpe en pakken med morsmelkerstatning dersom ammingen ikke går helt som det skal eller butikken er stengt. Fleste tenker at det ikke er nødvendig da man vil amme, men skulle du få såre brystvorter og det er smertefullt å amme. Da er det godt å kunne ha MME slik at sårene får tid til å gro. Kun et veiledende råd.

Ammsmykke

Relativt nytt produkt på markedet, men som begynner å bli populært. Smykkene er fri for kjemikalier og kan fint utforskes av den nyfødte med både øyne, hender og munn. I nettbutikken finner du de fine smykkene fra Nordicness – anbefales!

Smokker

Vi anbefaler smokkene fra Hevea Planet som du finner i nettbutikken. Du kan velge mellom 0-3mnd og 3-36mnd.

Smokkelenke

Vi har mange fantastiske smokkelenker i nettbutikken. Dette er et produkt som du kommer til å få behov for hvis barnet tar smokken.

Easytran til Tran

Du kan starte med å gi tilskudd av tran når barnet er 4 uker. EasyTran følger med i storkboksene.

Smekker

Dette vil du få behov for når babyen begynner med fast føde. Før dette er det lurt å investere i gulpekluter.

Spisestol

Vi anbefaler Stokke sin spisestol. Du får også kjøpt nyfødtdel som er praktisk å ha i begynnelsen.

Spisesett

Sett med kopp, tallerken og bestikk kan man vente med å kjøpe. Dette er ikke behov før barnet skal begynne med fastføde. Når den tid kommer så har vi det fineste spisesettet fra Design Letters.

Ut på tur Barnevogn

Sjekk flere alternativer før dere velger barnevogn. Vi anbefaler vogner fra Bugaboo og Babyjogger. Det er flere faktorer som spiller inn når man skal kjøpe barnevogn. Hvilket terreng skal den være i, skal det være kombinert vogn, og m.m. Skal du kjøpe brukt eller arve vogn – sjekk at den ikke har slitasjeskader og er i god stand.

Koppholder med oppbevaring

Smart og mulitfunksjonell som gjør det lettere å få med det drikkevarer i tillegg til smart lomme til å ha nøkler, mobil og etc. Du finner dette produktet fra Tinkafu i nettbutikken.

Regntrekk

Det er ikke sikkert du trenger å kjøpe regntrekk da det som regel følger med barnevognen. Skulle det ikke følge med så anbefaler vi universaltrekket til Tinkafu.

Myggnett

Noen vogner har innebygd myggnett, men det dekker ikke godt nok. Tinkafu sine myggnett dekker godt og er enkel å feste rundt vognen.

Solskjerming av vogn

Det finnes mange vogner som har god skjerming av vognen. Da er det ikke nødvendig. Får du også et vinterbarn så kan du vente med å kjøpe dette. Kan kjøpes etter behov. Vi har Tinkafu sin solskjerm i nettbutikken.

Vognpose

Vi anbefaler Elodie Details sin vognpose i dun. Denne passer på at babyen holder seg varm. Du finner den i flere farger i nettbutikken.

Stelleveske

Finn en stelleveske som har god plass til det du trenger på tur. Vi har den flotte stellevesken fra Elodie Details i nettbutikken.

Våtservietter

På tur er det kjekt å ha med våtservietter, men det anbefales ikke til stell da det kan gi rød og irritert hud for den lille. Velg svanemerket når du skal kjøpe våtservietter. Vi har gode våtservietter fra GoBamboo i nettbutikken. I tillegg har vi vakre våtserviett etui fra Born Copenhagen.

Teppe

Varmt og mykt teppe er alltid godt å ha med seg. Vi har myke ullpledd fra LanaCare og Lillelam. Høy kvalitet som tar vare på den lille.

Bæresele/Bæresjal

Nærhet og kroppskontakt er så viktig for den nyfødte. Dette er noe alle burde investere i. Vi anbefaler alle å bli medlem av Norsk bæregruppe på Facebook.
Her kan du aktiv dele og bli kjent med mange foreldre som viser gleden ved å bære barnet i bæresele eller bæresjal. Vi anbefaler bæresele fra Ergobaby og bæresjal fra fasjonable Artipoppe.

Reiseseng

Dette trenger du ikke å kjøpe før barnet har kommet, men kan være praktisk å ha for overnatting hos familie, turer på hytta og lignende. Skal dere på tur til utlandet? De fleste hoteller tilbyr barneseng. Husk at den første tiden kan også vognbagen brukes som seng.

Solbeskyttelse til bilvindu

Dette anbefales dersom det ikke følger med på bilsete. Kjøpes etter behov.

Dunpose til bilsete

Om vinteren er det veldig praktisk med en dunpose som varmer den lille når man skal ut og inn av bilen. Kan også brukes på våren og høsten. Vi anbefaler dunposen til Voksi.

Dundyne til vogn

En god vognpose og varmt pledd kan erstatte behovet for dundyne. Kjøpes etter behov.

Vognlenke

En vakker vognlenke kan være til glede for den lille på trilleturer. God investering som kan kjøpes etter behov. Vi har søte vognlenker fra Petit Stellou.

Godkjent bilstol

Viktig å tenke på sikkerhet når det kommer til bilstoler. Vi anbefaler Cybex sine modeller.

Leketid
Babygym
Det finnes mange babygym ute på markedet. Vi har falt for det nyeste designet til Loullou. Nordisk stil som vil være til stor glede for den lille. Du finner den i nettbutikken.

Leketeppe

Et leketeppe er godt å ha når barnet skal begynne å utvikle motoriske egenskaper og stimulert sansene. Legg dere sammen med babyen når den skal leke og trene på å ligge på magen. Vi anbefaler CamCam sitt leketeppe i eksklusivt design.

Vippestol

Velg en vippestol som også kan legges helt ned. Nyfødte skal ikke sitte rett og derfor er det viktig å finne en vippestol som kan justeres til fra sittende til liggende. Senere er vippestolen en fin måte å mate litt større babyer.

Lekegrind

Det er ikke sikkert du trenger en lekegrind, men det kan hende du ønsker dette senere. Vent med å kjøpe inn.

Rangle og bitering

Dette kan du velge om du vil kjøpe før eller etter barnet er født. Etter eget ønsket.

Ekstra råd

Nytt kamera?

Dette kan være noe å tenke på før barnet blir født. Det er godt å ha et nytt kamera til å ta bilder av det nye familiemedlemmet.

Boken om meg

Vi anbefaler ”Hva skal jeg bli når jeg blir stor”. I nettbutikken finner du ”Hva skal jeg bli når jeg blir stor?”. Boken med 365 spørsmål fra den lille ble født. Her kan du fylle inn svar ettersom barnet ditt vokser. Et godt minne for livet, spesielt for den som det blir skrevet om. Eller så har vi den flotte ”my first book” fra Design Letters i nettbutikken.

Vannflaske

En god vannflaske er god å ha etter fødsel og du er i gang med amming. Du vil ha behov for mye væske. Vi anbefaler den stilige og trendy drikkeflasken fra BKR. Uansett burde du ha en drikkeflaske lett tilgjengelig – gjerne på sykehuset også!

Gratis babypakker

Det er mange store aktører som gir bort babypakker. Du finner alle på

www.babypakker.no

Til deg selv i tiden etter fødselen

 • Gode truser med elastisk. Det er godt å ikke bruke klær som strammer den første tiden. Gode amme-BH er også lurt å prioritere. Ammetopper og skjorter som gjør det enkelt å amme. Tenk praktisk for det enkle er som oftest det beste.
 • Nattbind – dette trenger du en god del av. Lurt å ha i hjemmet før fødselen.
 • Ammesalve for såre brystvorter
 • Smertestillende
 • Fyll fryseren med mat som kan varmes opp. Du vil helst unngå å bruke tid på å

  handle og lage mat den første tiden hjemme. Det er også viktig å få i seg god næring når man ammer.

  Magebelte etter fødselen

  Etter fødselen kan det være godt med et magebelte som kan støtte magen. Det er ikke sikkert det er nødvendig for alle, men vi synes det er en god anbefaling. Du finner den her.

BABYLISTEN

 1. Basisklær
 2. Stellematte
 3. Stellebord
 4. Bleier
 5. Avfallsposer til brukte bleier
 6. Vaskekluter
 7. Engangskluter
 8. Badebalje
 9. Badematte
 10. Trekk til stellematte
 11. Badestol til nyfødet
 12. Temperaturmåler til badevann
 13. Badehånkle
 14. Nesesuger og saltvannsdråper
 15. Pyrisept
 16. Bleiebøtte
 17. Stelleunderlag
 18. Engangsunderlag
 19. Zinksalve
 20. Barnekrem
 21. Badeolje
 22. Febertermometer
 23. Neglsaks
 24. Badeleker
 25. Tannbørste
 26. Tannkrem
 27. Hårbørste
 28. Seng
 29. Madrass
 30. Babyrede
 31. Lammeskinn
 32. Svøpepledd
 33. Ullpledd
 34. Sovepose

35. Gyngestol 36. Teppe
37. Sengekant 38. Sengehimmel 39. Uro

40. Laken
41. Dundyne
42. Sengetøy
43. Koseklut
44. Nattlampe
45. Taklampe
46. Babycall
47. Vegg stickers til dekor
48. Gulpekluter
49. Engangsammeinnlegg
50. Ammeinnlegg i bambus
51. Ammeinnlegg i ull
52. Ammepute
53. Salve til såre bryster
54. Brystpumpe
55. Brystskjold
56. Tåteflaske
57. Steriliseringsutstyr til flasker 58. Morsmelkerstatning
59. Ammesmykke
60. Smokk til tåteflaske
61. Smokk
62. Smokkelenke
63. Easytran til Tran
64. Smekke
65. Silkesmekke
66. Ammete
67. Spisestol
68. Spisesett
69. Sittepute til spisestol
70. Spisematte
71. Handlenett
72. Barnevogn
73. Koppholder med oppbevaring 74. Regntrekk
75. Myggnett
76. Solskjerm
77. Vognpose
78. Stelleveske
79. Våtservietter
80. Teppe til vogn
81. Bæresjal

82. Bæresele
83. Bæremeis
84. Reiseseng
85. Solbeskyttelse i bil 86. Dunpose til bilsete 87. Vognlenke

88. Godkjent bilstol 89. Babygym
90. Leketeppe
91. Vippestol

92. Lekegrind
93. Rangle
94. Bitering
95. Min første bok 96. Vannflaske

97. Nattbind
98. Smertestillende
99. Gode truser
100. Ammetopper

0